Training mentale weerbaarheid:

Of je nou een organisatie wilt laten groeien of een team wilt laten presteren. Hier staan mensen aan de basis. Het is van groot belang dat deze mensen zich zowel fysiek als mentaal vitaal voelen.
Echter, veel mensen ervaren door verschillende oorzaken overmatige stress. Om hier een verandering in aan te kunnen brengen is het noodzakelijk om inzicht te creëren in de huidige situatie. Inzicht en bewustwording zijn de start voor groei van elk individu. Een mens die in zijn kracht komt te staan, maakt winst voor zichzelf en ook voor de organisatie, het team of gezin waar dit mens deel vanuit maakt.  

Training mentale weerbaarheid, werkwijze: 

Move2Vitallity biedt trainingen op maat waarin een stevige basis wordt gelegd voor een duurzame vitale medewerker. Het uitgangspunt is het creëren van inzicht en bewustwording van de eigen mentale en fysieke gesteldheid. Daarbij worden tools aangereikt die je leren om invloed te hebben op je eigen vitaliteit. Dit is gerichte praktische theorie die je leert toepassen in praktijkoefeningen op de volgende onderwerpen:

  • Gedachten-controle. Gedachten, hiervan hebben we er zo’n 60.000 op een dag, wat voor invloed heeft dit op ons basis stresssysteem als een groot deel daarvan negatief is.
  • Het stellen van doelen. Het SMART maken van doelen, simpel? En hoe voer je deze dan uit, waar ligt de focus en niet onbelangrijk wat brengt het je? 
  • Visualisatie. Visualisatie helpt om nieuwe verbindingen te maken in de hersenen en de oude verbindingen te verstevigen.
  • Energiemanagement. Hoe werkt ons basis stresssysteem, hoe werkt het in ons brein, welke hormonen hebben invloed. Welke invloed hebben slapen, bewegen en voeding? 
  • Het richten van aandacht. Je bent met een belangrijke taak bezig en je voelt je telefoon trillen, ben je dan nog met je volle aandacht bij je taak? Hoe houd je de aandacht bij je taak? 

 

 

Move2Vitallity

Move2Vitality verzorgt diverse trainingen en workshops op het gebied van mentale weerbaarheid en vitaliteit, voor zowel organisaties als particulieren. Dit zijn trainingen en workshops op maat, welke voldoen aan uw wensen. Daarnaast begeleid ik binnen bedrijven individuele medewerkers tijdens programma’s om de algehele vitaliteit te verhogen en te behouden. Zowel preventieve als reintegratie programma’s. 

Mijn motto: Een vitale medewerker werkt!  

Graag komen wij met u in gesprek over de behoeften van uw organisatie. 

Vriendelijke groet,  

Move2Vitality