Voor jou!

 

Wat kan ik dan voor jou betekenen? Ik ben vitaal-coach, wat houdt dit in? Ik coach mensen betreffende diverse vraagstukken, zowel privé als werk-gerelateerd. Dit kan zijn op het gebied van life coaching, voedingsbegeleiding, bewegen/sport of mentale weerbaarheidstraining. 
Aangezien ik geloof in een holistische aanpak, zie ik vaak dat het een combi wordt van meerdere onderdelen. Dit kan ook een combi zijn met ander hulpverleners, zoals bv huisartsen, Osteophaten, fysiotherapheuten, psychologen etc..

Gun jij het jezelf ook om de regie in eigen handen te nemen en te houden? Stel gerust je vraag of maak een kennismakingsafspraak zodat we kunnen zoeken waarin ik jou in dit doel zou kunnen begeleiden.

 

De vitaalcoach

 

Iedereen wil lekker in zijn vel zitten. Echter dit is niet altijd het geval, geen probleem dat hoort bij het leven. Maar wat als dat niet lekker in je vel zitten al meer dan 6 maanden aanhoud ?

 

De reden hiervan kan heel divers zijn. Bij veel mensen is deze staat van zijn het gevolg van een a specifieke klacht(en). Je hebt daadwerkelijk klachten, maar de huisarts of specialist in het ziekenhuis kan niets vinden. Veel van dit soort klachten zijn stress gerelateerd. Met als bijkomstige gevolgen, minder de tijd nemen voor rust en herstel, minder bewegen, we worden minder kieskeurig met wat we eten en drinken en de kwaliteit van slapen gaat er ook al niet op vooruit.

Kortom we zitten niet lekker in ons vel zeggen we dan. We voelen ons niet vitaal.
Als deze situatie al een geruime tijd aan houdt, gaat dit uiteindelijk voor echte klachten zorgen. Onderrug, maag, vermoeidheid en soms zelf depressies kunnen het gevolg zijn. Ook een burn-out ligt op de loer. Waar veel mensen zich niet altijd van bewust zijn, is dat ze de weg naar vitaliteit (lekker in je vel zitten ) zelf in de hand hebben.

 

Als vitaalcoach ondersteun ik mensen in hun zoektocht naar deze bewustwording.
Ik ga met mensen opzoek naar realistische doelen. Doelen waarbij mensen zich comfortabel voelen. Geen diëten, er hoeft geen topsport te worden beoefend. Ik breng mensen van -1 naar 0 en voor wie dat wil, van 0 naar 1. Hoe?

Ik ga met mensen opzoek naar wat ze doen en deden. Hierdoor ontstaat bewustwording. Samen gaan we op zoek naar welke andere keuzes ze zouden kunnen en willen maken. Hiermee stimuleer ik de intrinsieke motivatie van mensen.

 

Met als moto “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”.

 

Vitaalcheck

 

 • Het afnemen van een vitaal check

Aan de hand van het invullen van een intakeformulier vitaliteit en het voeren van een intakegesprek, belijken we hoe het staat met jouw algehele vitaliteit en waar we eventueel extra aandacht aan zouden kunnen geven.

 

 • Het maken van een anamnese

Ben jij naar aanleiding van de vitaal-check tot de conclusie gekomen dat je wilt werken aan je algehele vitaliteit of een aantal onderdelen hiervan, dan gaan we in het anamnesegesprek wat verder in op de details van jou vitaliteit. Het wegen en meten zou hier een onderdeel van kunnen zijn.

 

Plan samenstellen

Na de vitaal-check en het maken van een anamnese, ga jij opzoek naar jou coachvraag, ik begeleid je hierin.

 

 • Ondersteunen, motiveren – dit zou ik niet benoemen. Is vanzelfsprekend!

Als we samen tot jou coachvraag zijn gekomen, zullen we een plan maken. Bij het uitvoeren hiervan zal ik je motiveren en ondersteunen waar nodig.

 

 • Het plan.

Als we tot een plan zijn gekomen. Ik zal je gaan coachen en begeleiden om tot verandering(en) te komen. Het aanpassen van je levensstijl is een duurzame aanpak. De kans dat je de veranderingen gaat volhouden in de toekomst, heeft een grotere kans van slagen als je jou levensstijl weet te veranderen. Wil je veranderen dan zul je jezelf eerst bewust moeten zijn van wat je doet. Vanuit hier zullen we opzoek gaan naar de bij jou passende veranderingen. Ik zal je met mijn ervaringen en kennis hierbij ondersteunen.

 • Cliënten zich laten aansluiten bij door mij geleide sportgroepen.

Een onderdeel van het aanpassen van je levensstijl zou meer, minder of anders bewegen/sporten kunnen zijn. Ik ga mijn kennis wat betreft bewegen/sporten met je delen en samen gaan we op zoek gaan, naar een voor jou passende bewegingsvorm/sport. Plezier zal hierbij de boventoon vormen. Iets wat je past of dat gene wat je leuk vind, zal sneller tot je nemen en volhouden. Bewegen/sporten kan zowel individueel als met een groep worden aangeboden.

 

 • Aanbieden van trainingen/workshops.

Voor wie is dit geschikt?

 

Ovidunt doluptate et ut anducil iaerume solupienis eaquia sam, simpedipsum voloris ipsapid itatem que serion rae ea sitatur aut landusandit faccum doluptatur, sinte dolo doluptas derum si optatio. Ugitibu scidundit rerum re et et fugiti conseque conem non ni utetur?

Checklist

 

 •  Kom je uit een burn out situatie of dreig je daarin te belanden?
 •  Heb je last van overgewicht, of wil je gewoon gezonder gaan eten?
 •  Loop je vast in een relatie, zowel privé als werk gerelateerd?
 •  Zit je carrière in een slop?
 •  Heb je het gevoel niet fit te zijn of wil je nog fitter worden?
 •  Examenstress, sollicitatiestress, durf je het gesprek niet aan te gaan met..
  bv je werkgever, chef partner etc…als jou iets dwars zit?
 •  Stress tijdens het uitvoeren van jou sport?

Vitaalcheck

 

 •  Kom je uit een burn out situatie of dreig je daarin te belanden?
 •  Heb je last van overgewicht, of wil je gewoon gezonder gaan eten?
 •  Loop je vast in een relatie, zowel privé als werk gerelateerd?
 •  Zit je carrière in een slop?
 •  Heb je het gevoel niet fit te zijn of wil je nog fitter worden?
 •  Examenstress, sollicitatiestress, durf je het gesprek niet aan te gaan met..
  bv je werkgever, chef partner etc…als jou iets dwars zit?
 •  Stress tijdens het uitvoeren van jou sport?

Vitaal plan

 

 • Is het ziekteverzuim bij jullie aan de hoge kant?
 • Wil jij je mensen iets bieden in hun re-integratie proces of preventief om uitval te voor komen en werkplezier te vergroten
 • Je mensen mentaal weerbaarder maken? ( Dit geldt voor bedrijven, maar zeker ook voor sportteams )

Zit je carrière in een slop?
Heb je het gevoel niet fit te zijn of wil je nog fitter worden?
Examenstress, sollicitatiestress, durf je het gesprek niet aan te gaan met..
bv je werkgever, chef partner etc…als jou iets dwars zit?
Stress tijdens het uitvoeren van jou sport

Neem eens contact op

13 + 1 =