Wie ben ik.

Ik ben Peter den Uijl, getrouwd en vader van drie meiden. Inmiddels al behoorlijk wat levenservaring verder in diverse rollen als partner, vader, werknemer en de afgelopen jaren als Vitaal coach en trainer o.a. op het vlak van mentale weerbaarheid. In het leven wisselen ups en downs elkaar af, natuurlijk ook in mijn leven. In hoeverre ik zelf invloed op heb op deze facetten fascineert mij. Ik wil graag de regie over mijn eigen leven, de touwtjes in eigen handen hebben. Om dit voor elkaar te krijgen heb ik de nodige stappen gezet.

Na ruim tien jaar in de grafische industrie te hebben gewerkt ben ik op mijn 28e overgestapt naar de politie. Met deze overstap wilde ik graag meer dynamiek ervaren in mijn werk, mijzelf verder ontwikkelen en ook graag een bijdrage leveren aan de maatschappij. En dat is gelukt. Sinds mijn overstap heb ik diverse functies bekleed, van straatagent, rechercheur, wijkagent tot docent aan de politieacademie.

Aan het einde van mijn periode als docent volgde ik de training mentale kracht. Het was een training die mij meteen intrigeerde. Op het moment dat je hoge mate van spanning ervaart, niet meer het niveau halen wat je zou willen behalen. Dat is iets wat mij enorm fascineert. Deze bewustwording en het feit je hier zelf een grote mate van invloed op kan hebben, vind ik enorm interessant. Zelf de regie kunnen voeren, een gevoel dat ik alleen maar kan omschrijven als “vrijheid”.

Ik ben mijzelf hierin verder gaan ontwikkelen met als resultaat dat ik nu drie jaar werkzaam ben bij de Nationale politie als “Trainer Mentale kracht”. Ik heb de kans gekregen én gepakt om mijn kennis te delen met inmiddels meer dan 1.500 medewerkers van de Nationale politie. Ik heb vele groepen voorbij zien komen, variërend van agenten tot administratief medewerkers.

Mijn kennis deel ik met veel plezier en passie. Ik ben mij verder gaan verdiepen in welke aspecten nu van invloed zijn op onze mentale en fysieke gesteldheid. Ons fysiek en mentaal staan namelijk direct met elkaar in verbinding. Bij fysieke ongemakken heeft dit direct effect op ons mentale gestel en vice versa. De afgelopen jaren heb ik diverse opleidingen gevolgd, met als doel het bovenstaande beter te begrijpen en hierdoor ook mijn werk nog beter te kunnen doen.

Het resultaat is dat ik mijzelf gecertificeerd Lifecoach, Voedingsconsulent en Functional personal trainer mag noemen. Samen maakt dit dat ik Vitaalcoach ben. Een coach, waarbij alles samenhangt én komt!

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik coach mensen op zowel privé als werk gerelateerde vraagstukken. Dit kunnen vragen zijn op het gebied van Life coaching, voedingsbegeleiding, bewegen/sport en/of mentale weerbaarheidstraining. Vaak zal het een combinatie worden van een aantal van bovengenoemde onderdelen. Ook is een samenwerking met andere hulpverleners, zoals bv huisartsen, Osteopaten, fysiotherapeuten, psychologen mogelijk om zo tot het best mogelijke resultaat voor jou te komen!

Gun jij het jezelf ook om de regie in eigen handen te nemen en te houden? En wil je graag weten hoe je dit kunt doen?

Neem dan gerust contact op en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek!

Een warme en vitale groet,

Peter den Uijl.

Neem eens contact op

5 + 6 =