” Voor veel mensen is voeding iets prettigs, iets waar we naar uitkijken. Maar de vraag is voeden we onszelf of vullen we onze buik? ”

 

Onze voorouders uit de oertijd aten wat voorhanden was, ze aten hun buik goed rond, want je wist nooit of er morgen weer voedsel voorhanden was. Voedsel en eten had als doel: overleven. Wat er aan voedsel voor handen was werd dan ook tot op het laatste restje opgegeten. Een overvolle buik was in hun geval niet z’on probleem want ze kwamen wel aan hun beweging, morgen moest er wel gejaagd worden of er moesten kilometers gewandeld worden om voedsel te vinden. Ze aten uiteraard geen bewerkt voedsel, dat was er simpelweg niet.

Voeding is net als mentale balans en bewegen van essentieel belang. We zijn opgebouwd uit cellen en deze cellen moeten steeds gevoed worden om te kunnen vernieuwen, zo blijven we gezond. Als we onszelf willen voeden dan zou het mooi zijn dat onze cellen de voedingsstoffen ook herkennen om te groeien, energie te leveren en te vernieuwen.

 

Veel mensen hebben echter een haatliefde verhouding met voeding, wat mag ik nou eigenlijk nog wel eten? De regel is vrij gemakkelijk:, alles wat bewerkt is verliest voedingswaarde. Hoe meer bewerkingen, hoe minder bruikbare voedingsstoffen voor jouw cellen. Onze cellen zijn o.a opgebouwd uit eiwitten en vetten, we hebben koolhydraten nodig om energie te kunnen leveren. Het is belangrijk dat je deze basisstoffen in de juiste verhouding binnen krijgt. Diëten die beweren dat je één van deze stoffen kunt weglaten, zetten dus eigenlijk een streep door het natuurlijke proces.

Een Vitaalcoach  helpt je inzicht te krijgen in jouw huidige voedingspatroon en te zoeken naar de juiste balans. We gaan niet diëten maar jou nieuwe inzichten over voeding geven en je op deze wijze helpen je voedings- en dus levensstijl aan te passen/verbeteren?.

 

Facts about food.